Doorzichtige beugel

Invisalign is een vrijwel onzichtbare beugel. De stand van het gebit wordt aangepast door een serie van doorzichtige beugels, die gemakkelijk uitneembaar zijn. Deze op maat gemaakte beugels worden ook wel aligners genoemd. U draagt iedere aligner ongeveer 1 à 2 weken, voordat het vervangen wordt door het volgende onzichtbare bitje. De onzichtbare beugels van Invisalign laten de tanden geleidelijk in de juiste positie schuiven. De Invisalign beugel kan uitgenomen worden met eten, drinken, tanden poetsen en flossen. Hierdoor kan de mond goed schoon gehouden worden. De behandelingsduur en het aantal bitjes zijn afhankelijk van uw beginsituatie en het gewenste eindresultaat. De tandarts kan u hier van tevoren een schatting van geven.

De kosten van de Invisalign®

De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de duur van de behandeling. In een eerste consult met de tandarts voor orthodontie zal duidelijk worden hoe de situatie in uw mond is en hoelang u de beugel moet dragen. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld en worden de uiteindelijke kosten duidelijk. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 1500 en € 3700.

Wilt u meer informatie over Doorzichtige beugels?

Veel gestelde vragen

Is de Invisalign behandeling pijnlijk?

Sommige mensen ervaren een drukkend gevoel wanneer ze de beugel dragen. Dit komt meestal voor wanneer u een nieuwe aligner gebruikt. Dit is normaal en juist een teken dat de beugel zijn werk doet. Het drukkende gevoel gaat vaak na 1 à 2 dagen over.

Hoelang duurt een behandeling met Invisalign?

De duur van de behandeling is vergelijkbaar met die van een normale beugel. Dit betekent dat het vooral afhankelijk is van de beginsituatie en het gewenste eindresultaat. In een consult kan de tandarts voor orthodontie u meer vertellen over hoelang u de beugel moet dragen.

Kan ik alles eten en drinken met een Invisalign beugel?

Dat kan. In tegenstelling tot een traditionele beugel kan de Invisalign beugel eenvoudig uit de mond genomen worden om te eten en te drinken. Er zijn dus geen beperkingen in wat u kunt eten of drinken.

Hoelang moet ik de Invisalign beugel elke dag dragen?

Ons advies is om de Invisalign beugel minimaal 22 uur per dag te dragen. Hoe langer u de beugel draagt, hoe sneller de behandeling gaat.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze behandeling kunt u altijd terecht bij uw tandarts. We vinden het belangrijk dat u precies weet wat we doen en waarom we bepaalde keuzes maken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en al uw vragen te stellen. We nemen graag de tijd voor u.