Behandelingen

Behandelingen

Behandeling van gaatjes

Cariës is een ander woord voor tandbederf. Dit kan ontstaan als uw tanden of kiezen door bacteriën zijn geïnfecteerd. Deze bacteriën produceren zuren, die het tandweefsel zacht maken.

> Lees verder

Facings

U kunt uw gebit verfraaien door facings te laten zetten. Met deze schildjes kunt u de stand, de vorm en de kleur van uw tanden eenvoudig aanpassen.

> Lees verder

Implantologie

Implantologie is een term die betrekking heeft op het vervangen van één of meer tanden door kunst implantaten. Implantaten zijn kunstmatige wortels die in de meeste gevallen vervaardigd worden uit titanium.

> Lees verder

Kaakgewrichtsklachten

Kaakgewrichtsklachten hebben te maken met uw gebit, uw kaakgewricht of uw kaakspieren. Wij beschikken over geavanceerde apparatuur om de oorzaak van de pijn te identificeren en gebit gerelateerde klachten op te lossen.

> Lees verder

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn duurzame vervangingen voor grote vullingen in tanden en kiezen. Deze elementen zorgen voor het herstel van de eenheid en voor de stevigheid van een tand of kies.

> Lees verder

Kunstgebit aanmeten

De keuze voor een kunstgebit zal gemaakt worden om te voorkomen dat u (meer) pijn krijgt in uw mond, u door een slecht gebit problemen heeft om verstaanbaar te zijn of om esthetische reden als u zich stoort aan missende tanden of kiezen.

> Lees verder

Mondhygiënist

Bij Tandheelkunde Kliniek Blaricum werken meerdere mondhygiënisten. We richten ons hierbij op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden.

> Lees verder

Orthodontie

Op het moment dat de opstelling van de tanden niet mooi is of de tanden scheef dreigen te groeien, kan er gekozen worden om een beugel te laten plaatsen. Een beugel zal de stand van de tanden op een geleidelijke manier corrigeren.

> Lees verder

Periodieke controles

Tijdens een periodieke controle zal de tandarts kijken naar de gezondheid van uw tanden en kiezen, naar uw tandvlees en de stand van uw tanden.

> Lees verder

Tanden of kiezen laten trekken

Als een tand of kies erg aangetast is, is er soms geen andere mogelijkheid dan deze te trekken. Wij voeren deze behandeling met de grootst mogelijke zorg met uit waarbij we gebruik maken van de modernste technieken.

> Lees verder

Tanden laten bleken

Na verloop van tijd kan het voorkomen dat tanden verkleuren en een meer gelige kleur aannemen. In dat geval kunt u ervoor kiezen om uw tanden te laten bleken.

> Lees verder

Tanden of kiezen laten sealen

Als de keuze wordt gemaakt om tanden of kiezen te sealen, worden de putjes en groeven in de kauwvlakken van de elementen afgedekt met een dun laagje lak of fluoride-houdend cement.

> Lees verder

Wortelkanaalbehandeling

Als het zenuwweefsel in het wortelkanaal van tanden of kiezen ontstoken raakt, kan dit hevige pijnklachten veroorzaken. Bij een wortelkanaalbehandeling zal de tandarts het ontstoken weefsel weghalen. De pijnklachten zullen hierdoor snel verdwijnen.

> Lees verder

Beugel stuk of pijn door de beugel?

Na het plaatsen van de beugel en na elke controle kunnen de tanden en kiezen soms gevoelig zijn. Dit is een normaal verschijnsel. Bij ernstige pijnklachten kan er tijdens de bel-tijden altijd gebeld worden en in de weekenden en tijdens vakanties kan je hiervoor contact opnemen met de dienstdoende tandarts.

> Lees verder